facebook pixel
Saté Groothandel

Saté Groothandel

Onze ambachtelijke kipsaté is al 25 jaar wereldberoemd bij iedereen die van kip houdt.

Bij Thaam Dam maken we onze kipsaté naar uniek eigen recept. Een kwart eeuw geleden begonnen we met de productie van vijftig kilo handgeprikte satéstokjes per week. Tegenwoordig rijgen onze satédames wekelijks vele kilo’s kipsaté aan grote en kleine stokjes. Steeds meer horecabedrijven, slagerijen en poeliers halen hun kipsaté bij ons vandaan. Natuurlijk verkopen we onze ambachtelijke kipsaté ook in onze eigen winkel en via onze Party-Pan- en Barbecue-websites. 

Met de hand

Bij Thaam Dam beschikken we over speciale gekoelde mengmachines, waarin de superverse stukjes kipfilet dagelijks onder vacuüm worden vermengd met onze eigen unieke satémarinade. De stukjes kipsaté worden vervolgens door onze satédames met de hand op stokjes van bamboe of staal geregen. Omdat we het rijgen met de hand doen, kunnen we de stokjes zo kort of lang maken als de klant wil. Ook kan elk gewenst gewicht op de stokjes worden geprikt. Kortom: wij maken de satéstokjes precies zoals de klant het wil. Na het rijgen worden de stokjes zo snel mogelijk vers of bevroren geleverd. 

Hygiëne en kwaliteit

De kipsaté van Thaam Dam is niet alleen uniek vanwege de heerlijke smaak, maar ook door het kwaliteitsprocedé dat wij toepassen. Dit procedé hebben we zelf – in samenwerking met de beste specialisten of het gebied van voedselkwaliteit - ontwikkeld. In het kort komt het erop neer dat wij een ‘monsternameplan’ toepassen, waarbij de saté systematisch wordt getest op zaken als houdbaarheid, smaak, geur, kleur en bacteriegroei. Uiteraard wordt ons bedrijf en worden onze machines zeer goed onderhouden en zeer scherp gecontroleerd. Alle processen die bij ons plaatsvinden zijn in kaart gebracht in een zogenaamde gevarenanalyse, waardoor alles risico’s volledig zijn afgedekt. Kortom: kwaliteit en hygiëne zijn bij ons voortreffelijk geregeld.

“Onze kipsaté staat bekend als de lekkerste van Nederland en daar zijn we trots op!”